Mihalíková s Kalinskou vyhrali štvorhru na turnaji v Trnave

15.05.2016 Trnava

Trnava 15. mája (TASR) - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková s Ruskou Annou Kalinskou sa stali víťazkami štvorhry na antukovom turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave. Vo finále MMSR si poradili s tretím nasadeným rusko-lotyšským párom Jevgenija Rodinová, Anastasija Sevastovová 6:1, 7:6 (4). Pre Mihalíkovú je to druhý deblový titul na okruhu ITF, v tomto roku po boku Kalinskej nenašla premožiteľku ani v bahrajnskej metropole Manama.

Mihalíková odplatila Sevastovovej prehru z úvodného kola dvojhry. „Nebrala som to ako odvetu, my sme chceli vyhrať, aj keď ony boli favoritky. Vyšlo to. Keď hráme spolu s Annou, nie sme nervózne a keď sa nedarí jednej, druhá to podrží. Užívame si to,“ povedala Mihalíková pre oficiálnu stránku turnaja.

Vlaňajšia víťazka juniorskej dvojhry na Australian Open obľubuje štvorhru. „Debla mám rada, vždy sa pri ňom uvoľním. Nevadí mi to, keď budem aj deblová špecialistka. S Annou sme hrali spolu štyri turnaje a štyri sme vyhrali. Smiali sme sa, že Hingisová – Mirzová, traste sa! Ony vyhrali 41 zápasov v rade, takže ešte máme čo robiť,“ dodala s úsmevom.

Triumf Siniakovej

Česká tenistka Kateřina Siniaková sa stala víťazkou dvojhry na antukovom turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave. Vo finále MMSR si poradila s treťou nasadenou Lotyškou Anastasijou Sevastovovou 7:6 (4), 5:7, 6:0.

Pre Siniakovú je to celkovo siedmy singlový titul na okruhu ITF, doposiaľ najcennejší v kariére. Vo finálových zápasoch má Češka stopercentnú bilanciu. Z Trnavy si odnáša prémiu 15.200 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka WTA.

Začiatok zápasu vyšiel lepšie Sevastovovej. Šampiónka z roku 2012 sa po brejku v siedmom geme ujala vedenia 4:3, Siniaková však bleskovo vyrovnala a v tajbrejku slávila úspech. V druhom dejstve viedla rodáčka z Hradca Králové už 5:1, no Lotyška následne získala šesť gemov v rade a vynútila si tretí set. V ňom však dominovala Siniaková a Sevastovovej uštedrila "kanára".

„Som nadšená, mám veľkú radosť najmä po tom druhom skazenom sete. Súperka hrá nepríjemne, využíva čopy. V druhom sete som jej veľmi pomohla vlastnými chybami, hlavne za stavu 5:2. Nepotvrdila som servis a ona sa chytila. Potom prišli nervy a bolo to dosť ťažké. Zrazu sa mi to nedarilo,“ povedala Siniaková pre oficiálnu stránku turnaja o úvode zápasu. „V treťom sete som chytila náskok, potom som sa snažila ho dotiahnuť so všetkými silami do konca. Snažila som sa zabudnúť na druhý nevydarený set,“ pokračovala víťazka.

Siniaková sa rada do Trnavy vracia. „Som tu už tretíkrát, veľmi sa mi tu páči. Keď som bola menšia, hrala som predtým v TC EMPIRE aj juniorské turnaje. Jedine počasie by tu mohlo byť lepšie. Rada som sa sem vrátila."

štvorhra - finále:
Anna Kalinská, tereza MIHALÍKOVÁ (Rus./SR) - Jevgenija Rodinová, Anastasija Sevastovová (3-Rus./Lot.) 6:1, 7:6 (4)

dvojhra - finále:

Kateřina Siniaková (ČR) - Anastasija Sevastovová (3-Lot.) 7:6 (4), ť:7, 6:0
 

Vyberte región